רגע לפני החתונה, הפרידה המפוארת בסגנון מרוקו, אז והיום
טקס החינה הינו אחד הטקסים המשמעותיים ביותר לפני החתונה, מטרת הטקס היא לסמל את הצעד הראשון של בני הזג הצעירים כזוג. כל הטקס מטרתו לכוון אנרגיות לארוס ולארוסה חיוביות שאומרות ברכה בכל מעשיהם, הצלחה בדרכם המשותפת, שפרי בטנם יהיה בן זכר, שפע, שמירה על תורת ישראל וזוגיות מוצלחת שכוללת שלום בית. עדת המרוקאים הנחילה את טקס החינה כאירוע חובה לפני החתונה, ההשקעה האישית של מארגני הטקס כולה דבר אחד והוא לכוון את האושר לזוג, הטקס כולל פרטים ומרכיבים רבים ביניהם הבגדים והשמלות, הקישוטים והעיצוב וכמובן האוכל והמתוקים שמוכרים על ידי כל. כל הטקס כולו מושתת על אלמנטים כגון התלבושות הססגוניות ועיטורי הזהב עליהם, השמלה אותה לובשת הכלה המיועדת נקראת "קשוואה אל כבירה" כלומר השמלה הגדולה, על הצוואר והידיים עונדים תכשיטי זהב יקרים, החתן מנגד לובש גם הוא בגד מסורתי שנקרא ג'לביה. במקורות החינה נערכת בבית הורי הכלה מהסיבה שעל פי המסורת הכלה נמסרת לחתן ולא להיפך ולכן לאחר שהכלה חוזרת מהמקווה חותמים על מסמך בין הורי הכלה להורי החתן שהוא מחייב אותם לדאוג לה, כמו בכתובה גם כאן ישנה התחייבות כספית. לאחר חתימה ההסכם הכלה יוצאת ל7 הקפות סביב הבית למזל וברכה ורק לאחר חזרתה מתחילים את הטקס.
חינה היום כמעט כמו פעם
היום בדומה לפעם הכלה לובשת את השמלה הגדולה, החתן לובש את הג'לביה אולם טקס החינה לא בהכרח מתקיים בבית הורי הכלה אלא באולם אירועים עם תקליטן וצלם, ישנם טקסי חינה שלא נופלים בהפקתם מחתונה לכל דבר ועניין, בעבר היה מתקיים טקס החינה יום לפני החתונה עצמה ואילו כיום לא תמיד זה כך. מרכיב מרכזי בטקס הוא האוכל, המאכלים המרוקאים המיוחדים והעשירים נצמדים למסורת העתיקה והמאכל המרכזי הוא ה "קוסקוס" ואכילת הקוסקוס גם היא בעלת משמעות שאומרת כי שפע הגרגירים מסמל את השפע והעושר לזוג, את הקוסקוס של החינה מכנים במרוקאית : " שקשו בלעשוב " כלומר קוסקוס בתיבול של תבלינים מיוחדים כגון זעפרן, מיורן וקורנית. מאפיין נוסף הוא המתוקים למיניהם שמייחדים את החינה המרוקאית והם כוללים את המרציפנים, מופלטות, שבקייה, עוגיות בוטנים, עוגיות קוקוס, גם למתוקים יש משמעות כמו לכל דבר אחר והיא לסימול האושר והמתיקו שיש בחיי הזוגיות.
תפאורה שלא מביישת את הבימה
מאפיין בולט נוסף לטקס החינה המרוקאית הוא התפאורה מסביב, החל מהתלבושות דרך השטיחים והאוהלים ועד לכורסאות המוגבהות, הדגש שניתן בכל הקשור לתפאורה מדוקדק מאוד, כלי ההגשה והאוכל גם הם מסורתיים ומסמלים את המושג " דעו מאין באתם " על מנת לשמר את המסורת ולהנחיל אותה לדורות הבאים. בתפאורה של טקס חינה מרוקאית בולטים הצבעים הלבנים לסימול הטוהר והתמימות, הבורדו לסימולל המלכותיות וההדר וזהב לסימול היוקרה של האירוע. במהלך הטקס נמרחת משחת החינה על ידי הכלה והחתן לצורכי ברכות ושיתוף השמחה ביןן בני המשפחה והאורחים.