מתכננים חינה? קודם תקראו את המאמר הבא
כולם יודעים שחינה היא אירוע שמח ביותר, מסורת עתיקת יומין מתעוררת לחיים פעם אחר פעם, החגיגה כוללת המון אושר, שמחה, ריקודים וצבעים, את החינה היו חוגגים בבית הורי הכלה אולם כיום בדרך כלל את החינה חוגגים באולם אירועים או מסעדה גדולה, תלוי בכמות המשתתפים. עיצוב חינה הפך להיות מקצוע שרק מוסים וותיקים יכולים לבצע, הסיבות לכך רבות אך הראשונה שבהן היא עניין המסורת. אולי עיצוה חינות נשמע דבר של מה בכך ואכן רבים מעדיפים לתת דגש על תלבושות מעניינות או עיצוב לאולם האירועים אולם למעשה החשוב באמת הוא נושא המסורת, הרי מלכתחילה כל עניין החינה נובע מהצורך לשמר מסורת עתיקה בה הורי הכלה מוסרים את בידת לבעלה, כלומר האחריות והדאגה לה עוברת מההורים לבעל. ציון השינוי המהותי הזה חייב להיעשות בצורה הנכונה ביותר תוך היצמדות למסורת ככל האפשר ועל כן חברת המתמחה בביצוע עיצוב חינות ללא ספק תהיה עם האצבע על הדופק על מנת לשמור שהמסורת תמשיך.
למה חשוב לשמור על המסורת של עיצוב חינות?
כפי שציינו כיום עיצוב חינות שונה ממה שהיה נהוג בעבר, בזמנו העיקר היה לספר לכולם שהכלה המיועדת כבר לא פנויה, למעשה היא הייתה רוקדת ושרה ברחבי הכפר ולבסוף מגיעה אל המקווה שם יחד עם הקרובות והחברות הייתה טובלת ומטהרת לקראת החתונה. לאחר הטבילה הייתה הכלה בליווי חברותיה חוזרת לביתה שם היו חוגגים עד אור הבוקר את החינה, היו מורחים עיסת חינה על כפות הידיים, מציירים ציורים ועוד, כל סממן הינו בעל משמעות ואם לא נקפיד להעביר את המסורת כראוי עם הסמלים השונים הרי מה שישאר לנו הוא חגיגה צבעונית ותו לא. יש חשיבות רבה להעביר את המסורת הלאה על מנת שהדור הבא יכיר וילמד על מורשת, על העדה ועוד. אלו חלק מהסימנים:
- הכנת החינה
- תהליך הכנת הכינה הוא פשוט למדי, מערבבים אבקת צמח החינה עם מים וזהו אולם מבחינת המסורת לא די בכך שמכינים את העיסה אלא איך מכינים אותה, המסורת הותיקה מספרת שהכנת החינה חייבת להתבצע על ידי אם הכלה, נשים רווקות ולא אלמנות או גרושות זאת על מנת לברך את העיסה בכל טוב.
- מריחת חינה על כף היד
- אולי זה הסממן המוכר ביותר בעולם עיצוב חינות, אותה עיסה חומה שמורחים על כף היד בצורה סיבובית ונשארת למשך ימים. יש כמה סיבות למריחת החינה על כף היד, הראשונה היא שכולם ידעו על השמחה למשך ימים, גם מי שלא נכח באירוע עצמו ומצד שני המריחה בצורת עיגול או נכון יותר לומר צורת מטבע באה לסמל את ברכת הפרנסה.
- מטבעות כסף בקערת החינה
- מנהג נחמד שדי חוזר על עצמו אצל עדות שונות הוא שבתוך הקערה עם עיסת החינה מכניסים מטבעות כסף, המטרה לברך את הזוג בפרנסה טובה ושפע.
- אכילת אורז
- חלק בלתי נפרד מתהליך עיצוב חינות הוא נושא האוכל, הצורך להיצמד לאוכל מסורתי מקשר בין העבר לעתיד ולהווה. האורז כשלעצמו מסמל שפע ופריון.
- שוק פירות, ירקות ופיצוחים
- על אותו משקל של האורז שבא לציין פריון ושפע כך גם עיצוב חינות עם שוק מרכזי, זה בעצם שולחנות עמוסים כל טוב עם פירות, ירקות, קיטניות ועוד, גם כאן המטרה היא לברך את הזוג הטרי בשפע.
לסיכום עיצוב חינות
בפעם הבאה שאתם מתכננים חינה הקפידו על עיצוב חינות מסורתי שיכלול את המסורת ככל האפשר, הסיבה היא שמה שלא תעשו עכשיו עלול להישכח מאוחר יותר.