לחגוג חינה כמו במרוקו
חינה היא אחת השמחות היותר מרשימות, לא אחת עורכים חינה שהיא מפוארת כמעט כמו חתונה ולעיתים אף יותר.חגיגות החינה משלבות אלמנטים רבים מהמסורת של העדה. מבין החינות השונות חינה מרוקאית היא יותר נפוצה ומוכרת. באירוע עצמו משתתפים לרוב קרובים ומכרים ממדרגה ראשונה, להבדיל מהחתונה שאליה מזמינים את כולם. מטרת החינה היא ליצור את הקשר בין החתן לכלה ובכך לקבוע את העובדה שהכלה המיועדת כבר איננה פנויה. המסורת הזו התחילה לפני שנים רבות, עוד לפני עידן הוואטסאפ והפייסבוק, בתקופה שבה הודעה על חגיגה או אירוע היו שולחים שליח.ואם קרובי המשפחה נמצאים במספר ערים רחוקות אז ההודעה הייתה מגיעה אליהם גם לאחר מספר ימים ואפילו שבועות. הכלה קרובותיה וחברותיה היו רוקדות ברחבי הכפר ומודיעות לכולם על השמחה. אולם כיום אפילו הזמנות לחינה כמעט ולא שולחים, הודעת תפוצה בוואטסאפ או בפייסבוק וכול הנמענים מתעדכנים ברגע.
למרות הטכנולוגיה שומרים על המסורת
התפתחות הטכנולוגיה הביאה איתה שינויים רבים בכל הרבדים וגם באופן ההתנהלות של אירוע משמעותי כמו חינה. אם בעבר האירוע היה מתקיים בבית הורי הכלה או בכיכר המרכזית של הכפר הרי שהיום עורכים חינה באולם או מסעדה רחבה. גם הבגדים והתלבושות שבעבר היו תופרים במיוחד לאירוע כבר מזמן הפכו להיות בגדים מהמדף בחנות אך יחד עם זאת עדיין השמירה על המסורת חשובה מכל ועל כן חשוב לקיים חינה בהתאם לעדה ולמאפיינים שלה. כיום מאוד קל להתבלבל ולטשטש את קווי המסורת אולם אם תקפידו על חברה מקצועית שתערוך עבורכם את כל ההכנות והתפאורה ותדע מה הם האלמנטים הנדרשים לקיום חינה כהלכתה הרי שאם ללא ספק עתידים ליהנות מאירוע מרשים ביותר. נשאלת השאלה מה מבדיל חינה איכותית כמיטב המסורת לבין עוד חגיגת טרום חתונה? לפניכם מספר נקודות:
- העדה והמסורת – לכל עדה יש מסורת משלה ולעדה המרוקאית יש מסורת ארוכת שנים שסימניה טבועים ומוכרים היטב, החל מהילהולים ועד להכנה ומריחת תערובת חינה על כפות הידיים בדיוק כפי שהיו עושים לפני מאות שנים. חינה מרוקאית מוכרת כמעטו לכולם בזכות העובדה שהמסורת מוקפדת בדקדקנות.
- הצבעים ותלבושות – מאפיין נוסף של שמירה על המסורה בא לידי ביטוי בהקפדה על הצבעים והתלבושות באירוע החינה, הכפתן המסורתי והצבעים שמסמלים אושר, פיריון שמחה ורוח טובה. שימוש בצבעים מהווה חלק בלתי נפרד מהחינה כולה וכלכ צבע יש את המאפיינים שלו כמו לבן לטוהרה, ירור לעושר, אדום להצלחה וכדומה.
- התפאורה והעיצוב – להרגיש כמו במרוקו לא מחייב להיות ממש במרוקו, על ידי עיצוב האולם ותפאורה נכונה חינה מרוקאית תתקים בדיק כמו לפני 150 שנה, עם האוהל המרוקאי, הטלמון והשוק עם שפע הפירות, פיצוחים וממתקים.
- המאכלים והריקודים – למה אוכלים אורז בחינה? כי אורז מצביע על שפע, למה אוכלים מתוקים? כדי שלזוג יהיה מתוח בחיים המשותפים. יש הרבה מסורת שטבועה במאכלים ואף בריקודים שיוצרים את ההרגשה של חינה אמיתית שערוכה כהלכתה. חשוב להקפיד ולא לוותר על המאפיינים של המסורת, רק כך היא תעבור מדור לדור ותישמר.
איך לוודא שהחינה שלכם מסורתית?
מאוד קשה לערוך חינה לבד ולקחת בחשבון את כל המרכיבים השונים לכן אם אתם באמת רוצים לערוך חינה כהלכתה מומלץ שתיקחו חברת הפקות או חברה שמתמחה בעריכת חינות מסורתיות. אתם תוכלו ליהנות מהאירוע כאשר כל הדברים מתנהלים בצורה מסודרת ומאורגנת.