כל מה שרציתם לדעת על הפקת חינה
אם את עומדת להתחתן או שאת מכירה מישהי שעומדת להתחתן ללא ספק שמעת על טקס החינה. למעשה זו החגיגה שלפני החגיגה. את החינה חוגגים כמיטב המסורת עוד מימים ימימה, המטרה המקורית הייתה להודיע לקרובים, מכרים ובכלל לכל תושבי הכפר על דבר החתונה. מכיוון שהכפרים היו מרוכזים ודי מנותקים אחד מהשני היו תולים בכיכר הכפר מודעה על דבר החתונה. כיום עדיין חוגגים את אירוע החינה אך עם כמה הבדלים משמעותיים מהעבר. הפקת חינה אינה דבר שיש להקל בו ראש מסיבות רבות ראשית החינה הפכה להיות אירוע שאינו נופל מהחתונה עצמה, למעשה טקס החינה המרוקאי מציין שלב בחיי הנישאים שעוברים מבית הוריהם לחיים משותפים ולעצמאות. אמנם הפקת חינה מרוקאית היא הבסיס לכלל החינות שאנחנו מכירקים אך ללא ספק היא גם המרשימה ביותר.
הפקת חינה מרוקאית
אם אתם לא יודעים הרי שחינה מרוקאית היא אירוע חובה לפני הנישואין, הפקת חינה היא אירוע שממש אסור להקל בו ראש והינו אירוע חובה ליוצאי העדה המרוקאית. במרוקו מסיבת האירוסין נקראה חינה, החינה מפוארת מאוד ובמהלכה לובשים החתן, הכלה ושאר המשתתפים בגדים אתניים מעוצבים בשלל צבעים וסגנון מרוקאי טיפוסי. חלק בלתי נפרד של הפקת חינה כולל את עיצוב האולם והתלבושות של החתן והכלה. הכלה לובשת את "השמלה הגדולה" שנקראת במרוקאית קסווה אל כבירה, ואילו החתן לובש "גלביה". במקור את החינה היו עורכים בבית הורי הכלה מיד לאחר שהייתה חוזרת מהטבילה במקווה אולם כיום אנו יודעים שאירוע כמו חינה נערך ונחגג במסעדות או אולמות אירועים ויש לא מעט אירועי חלינה שלא נופלים מהחתונה עצמה.מעבר לתלבושות קיים נושא האוכל, הפקת חינה משלבת גם את המאכלים המסורתיים שביניהם בולט ה"קוסקוס" המסורתי שמסמל את ברכת השפע והעושר, על מנת לאחל לזוג המשך חיים מתוקים ממלאים את השולחנות במתוקים למיניהם כגון מופלטות, מרציפנים ועוד. ואיך אפשר לבצע הפקת חינה ללא עיסת החינה המפורסמת, למי שאינו יודע את העיסה מכינים מעלי צמח החינה שנקרא בשם המדעי "כופר לבן" אותם טוחנים לאבקה, את עיסת החינה מורחים על כפות הידיים בצורת עיגול, העיגול מסמל מטבע והכוונה היא שתמיד יהיה שפע ופרנסה בידי החתן והכלה ולכל המשתתפים. כל נושא הפקת חינה סובב סביב המסורת המרוקאית שבה יש מנהגים רבים שכל מטרתם היא לאחל לזוג הצעיר שפע, ברכה, הצלחה, בריאות ופרנסה טובה. מעבר לכן חלק מהמנהגים כוללים איסורים שונים כמו למשל שאת הכנת החינה חייבים לבצע נשים רווקות או נשואות אך בשום אופן לא נשים עקרות, גרושות או אלמנות וזאת כדי לא להעביר מזל רע לעיסת החינה.
איך לבחור חברה עבור הפקת חינה?
יש לא מעט חברות שעושות חינות, חלקן טובות וחלקן טובות יותר, אולם כאשר אתם עומדים לפני בחירת חברה שתבצע עבורכם את הפקת חינה כדאי שתבדקו כמה דברים טרם ההחלטה הסופית:
המלצות – לכל חברת הפקות חינה יש המלצות, סביר להניח שלחלק יהיו יותר המלצות ולחלק פחות אולם תמיד תנסו לקבל המלצה ממישהו שאתם מכירים עלך מנת שההמלצה לא תהיה משוחדת.
גודל האירוע – יש אירועי חינה שלא נופלים מהחתונה עצמה וכמות המשתתפים היא רבה, לעומת אירועי חינה שהם מצומצמים ומיועדים לחברים הקרובים ולבני המשפחה הקרובה, כאשר אתם עומדים לערוך חינה מומלץ שתקחו בחשבון את כמות המשתתפים, לא תרצו הפקת חינה גרנדיוזית למעט מידי אנשים.
מה כוללת ההפקה? – חשוב לשאול את שאלת ה"מיליון דולר" והיא מה כולל המחיר שאתם עומדים לשלם, יש הפקת חינה שכוללת את כל האלמנטים כגון תלבושות, עיצוב אולם, שוק מרוקאי וכדומה ויהיו הפקות שהעלות שלהם נמוכה יותר אך לא יכללו את הפרטים שמייצגים את המסורת המרוקאית.