חינה מרוקאית

חינה מרוקאית מקורה במסורת העתיקה והמפוארת של יהדות מרוקו. צוות שריתה סולטנה מובילים בישראל את אירועי חינה מרוקאית בזכות העובדה שלנו יש את הידע, הניסיון והוותק של כ 20 שנה. אם אתם רוצים להפיק אירוע שבאמת ירשים את כולם אז אנחנו כאן בשבילכם.

חינה

פנייה מהירה

המפוארת מכולן - חינה מרוקאית

המסורת של קיום חינה מרוקאית כהלכתה נשמרת בקנאות אצלנו בשריתה סולטנה. היתרון העצום שיש לנו על כל אחד אחר הוא שאנו מבינים ומכירים את המסורת על בורייה חרטנו על דגלנו להתמיד ולקיים חינה מרוקאית כמיטב המסורת ללא פשרות וללא קיצורי דרך. המקורות של חינה מרוקאית כאמור מתחילים במרוקו. הנערה שעתידה להתחתן ביום החינה הייתה הולכת עם החברות והקרובות שלה תוך כדי ריקודים ושירה אל המקווה לטבול ולהיטהר, החברות היו מחלקות מתוקים לשאר הנוכחות במקווה. לאחר מיכן עם החזרה הביתה לבית הורי הכלה הייתה הכלה המיועדת מקיפה את ביתה 7 הקפות ולאחר מיכן הייתה נכנסת הביתה להתלבש. בינתיים כידוע אין חינה מרוקאית ללא עיסת חינה, אם הכלה יחד עם קרובות וחברות היו מכינות את עיסת החינה שאותה מורחים על כפות הידיים בצורת מטבע על מנת לסמל שפע ופרנסה טובה. לאחר מיכן האורחים היו מסובים לשולחנות עמוסים כל טוב עם מאכלים, משקאות ומתוקים. היה מוקם אוהל מרוקאי שבו היו יושבים על טלמון החתן והכלה. חינה מרוקאית חייבת להתבצע כראוי ובהתאם למסורת אחרת אין היא חינה מרוקאית. הצוות שלנו בראשות שריתה סולטנה מכירים את המסורת ומבטיחים לכם כי את האירוע שלכם יזכרו לזמן רב אחרי שהוא יסתיים והסיבה כך היא שאנחנו כאן בשבילכם ועבורכם כדי שלכם תהיה חגיגה מושלמת, מפוארת וללא כל דופי.

המסורת - מרוקו, האירוע - חינה

חגיגת חינה היא אירוע שהפך בשנים האחרונות להיות נחלת הכלל. חינה היא מסיבה שנערכת לפני החתונה ומשמעותה היא להודיע לכל הקרובים והחברים כי האישה הופכת להיות אשת איש. עדות המזרח הן אלו שחוגגות את מסיבת חינה אך אט אט ובשל העובדה שנישואין מתקיימים גם בין מיזוג של עדות אירופאיות, אשכנזיות לבין עדות מזרחיות, הופכת חינה להיות עבור כולם. לא אחת עורכים חינה גם לזוג שהוא מעדות אשכנז. מבין כל החגיגות חינה בסגנון העדה המרוקאית היא המוכרת ביותר והמפוארת ביות. הסיבה לכך היא המסורת שנשמרת בקנאות מדור לדור וכוללת את כל המרכיבים השונים לקיום הטקס החל מהטבילה במקווה ועד לאירוע עצמו שמכיל את המוזיקה, המאכלים ואפילו את התלבושות. על מנת להבין מה הפך את האירוע למפואר ומוכר כל כך אנו צריכים לחזור אחורה בזמן לתקופה שבה חינה הייתה אירוע מרכזי בכפר במרוקו. אז, בימים ההם במרוקו החיים היו שונים בהרבה מאשר כיום. לדוגמה על מנת להודיע לחברים על אירוע כזה או אחר היו תולים שלט בכיכר המרכזית בכפר ואף היו מגיעים לבית החברים על מנת להזמינם, כיום הדברים שונים ויש מעטים שעדיין מגיעים לתת הזמנה באופן אישי, היום שליחת הזמנה נעשית על ידי דואר אלקטרוני או הודעת WHATSAPP. הודעה על חתונה קרבה ובאה הייתה עוברת מפה לאוזן ומופצת לכולם. את האירוע היו חוגגים בבית הוי הכלה ברוב פאר והדר עם מאכלים טובים ושלל תלבושות ססגוניות.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות