מלבישת חינה

אירוע חינה חייב להכיל את האלמנטים והמרכיבים של מיטב המסורת. תלבושות לחינה הן המרכיב החשוב ביותר באירוע ואנחנו בשריתה סולטנה מבינים זאת היטב. לנו יש את מגוון התלבושות הדגול בישראל, מקוריות ואוטנטיות כמיטב המסורת בייבוא בלעדי ובמיוחד לאירוע שלכם.

חינה

פנייה מהירה

מלבישת חינה, הרבה יותר משמלה יפה

תתארו לכם מצב שבו אתם צריכים להכין ארוחת ערב, לא ארוחת ערב למשפחה שלכם אלא לכמות גדולה של אנשים, נניח 100 אנשים, או 500 בבת אחת. כעת נסו לדמיין שאתם צריכים שהכול יהיה מושלם גם מבחינת ההגשה, האוכל, הטעם ובנוסף של הסועדים יהיו מרוצים, סביר להניח כי לעשות זאת לבד יהיה קשה ותצטרכו מישהו או מישהי שינהל את המהלך כולו החל מבישול והכנת האוכל ועד להגשה שלו. ברור שזו הרבה עבודה כך בדיוק לגבי מלבישת חינות. התפקיד של מלבישת חינה הוא למעשה לארגן ולסדר את ההתנהלות במהלך האירוע מבחינת התלבושות, ממש כמו מלבישת כלות גם למלבישת חינה יש תפקיד חשוב שבזכותו את, הכלה המיועדת, העתידית תראי ללא רבב. בנוסף על הכלה גם החתן מתלבש בבגדים ייעודיים לטקס החינה ועל מלבישת חינות לדאוג כי גם החתן בנוסף על הכלה יראה מצוין. לא אחת במהלך האירוע מחליפים תלבושות לחינה על מנת לסמל את שלבי החיים המשותפים ומהלכן התלבושת הראשונה היא המכובדת והיפה ביותר, התלבושות המפוארות מסמלות את ההוד וההדר של החיים המשותפים בהם הכל יפה ומכובד. התלבושת הבאה היא עממית יותר ואיתה למעשה רוקדים ושמחים עם האורחים, התלבושת העממית מסמלת את העובדה שכולם שווים ואין אדם מורם מעל האחרים, השווין מאפשר לכולם לשמוח מבלי חלילה לערב קינאה או כל רגש שלילי אחר. לבסוף מלבישת חינה דואגת לתלבושות הפשוטות יותר שמסמלות את עבודת הכפיים והצורך בעבודה קשה לצורך שמירה על הזוגיות והסטנדרטים של חיי הנישואין.

מלבישת חינה, על שום מה?

השאלה שנשאלת היא למה בעצם צריך מלבישת חינה?, מדוע אי אפשר לקיים טקס חינה ללא מלבישת חינה שתגיד לנו מה ללבוש ואיך ללבוש. כיום אירוע חינה הפך להיות הרבה יותר ממסיבה לפני החתונה, האלמנטים שנכללים באירוע רבים ובעלי סמליות רבה עם זיקה לעדה ולמסורת. לפני שנים לא רבות הייתה החינה טקס מצומצם, משפחתי משהו שכלל לרוב קרובי משפחה מדרגה ראשונה, שנייה ומקבץ חברים קרובים. כמו כן רק עדות המזרח ( ולא כולן ) היו חוגגים את החינה על מנת לסמל את המעבר של הנערה מחיי הרווקות לחיי הנישואין. אולם כיום יש לא מעט עדות ולאו דווקא מזרחיות שחוגגות אירוע חינה. יש הבדלים משמעותיים בין אותם טקסים של אז להיום כאשר ההבדל המשמעותי בא לידי ביטוי בכך שאם בעבר היו חוגגים בבית הכלה הרי שהיום הטקס מתקיים באולם או מסעדה גדולה. מלבישת חינה משולה למלבישת כלה, למעשה בשני המקרים מלבישת חינה בדומה למלבישת כלה אחראית על התלבושות בערב החגיגה לעיתים אלו רק השמלות של הכלה המיועדת ולעיתים אלו תלבושות לחינה עבור כל המוזמנים באולם. בין התלבושות נוכל למצוא את הכפתאן המרוקאי המסורתי, את השמלה הגדולה \ את הסארי ועוד סגנונות לבוש שונים שמתאימות לסוג האירוע. על מלבישת חינה מוטלת המשימה שלכולם קודם כל תהיה תלבושת אך לכלכה בפרט שתהיה שמלת חינה מרשימה שמשתלבת עם יתר התלבושות של המשתתפים הנוספים.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות
?