הפקת מימונה

האירוע שחותם את חג הפסח הוא אירוע המימונה. מיטב התלבושות, המאכלים והמתוקים בליווי מוזיקה משמחת. שריתה סולטנה מפיקה מימונות בכל סדר גודל, החל מבתים פרטיים וכלה במינונה להמונים במרכזי הערים. הדגש על דיוק בפרטים תוך שימת לב לכל דבר ודבר הנו מוטמע ביסודות שלנו. ועל כן בחירה בשריתה סולטנה להפקת המימונה שלכם היא הבחירה הטובה ביותר.

חינה

פנייה מהירה

בבית או בעיר, מימונה לכולם

הפקת מימונה מחייבת ידע, יכולת, מיומנות. לא כל אירוע שמתקיים בצאת חג הפסח נחשב למימונה, ארוחה שכוללת מטעמים, לחמים ומתוקים חייבת לכלול כמה יסודות על מנת שנוכל לקרוא לה מימונה. שריתה סולטנה מתמחה בתחום הפקת מימונה בסדרי גודל שונים. החל מאירועים פרטיים שנערכים למשפחה, חברים ושכנים ולרוב מתקיימים בבית או בחצר גדולה ועד לאירועים גדולים שכוללים מגוון עשיר של אלמנטים ומרכיבים. להבדיל מאירועי מימונה פרטיים או ביתיים שבהם נהוג להגיע לבית המארח, לאכול ולטעום, לשמוח ולעבור לבית הבא, בערים זו הפקת מימונה אחרת לגמרי, הפקה גדולה יותר, מרשימה יותר ובעלת נוכחות שמאוד קשה להתעלם ממנה. ערים רבות מכירות ויודעות כבר שנים רבות כי שריתה סולטנה בעלת ניסיון וותק ושביכולתה ליצור הפקת מימונה רבת משתתפים. היתרון הגדול שיש לצוות של שריתה סולטנה בכל הקשור אל הפקת מימונה הוא בכך הניסיון והוותק עושים את שלהם, הציוד המקצועי והרב שבעזרתו ניתן להקים אירוע רב משתתפים או אירוע בייתי הנו יתרון שבולט על פני כל חברת הפקה אחרת. הפקת מימונה כוללת הכל בלי יוצא מן הכלל, החל מהריהוט ועד למופלטות שמוגשות ביד רחבה. רבים כבר מכירים ויודעים כי מימונה של שריתה היא הרבה יותר מאירוע רגיל שאתם מכירים. הדגש הנו על האיכות של כל הקשור להפקת מימונה, החל מהציוד וכלה בעיצוב האירוע כולו.

זה לא פסח בלי מימונה

מוצאי היום השביעי של פסח הוא התאריך בו חוגגים את החג העממי של יהודי מרוקו הלא היא מימונה. המקורות העתיקים במרוקו הביאו את חגיגות המימונה לישראל עוד בשנות השישים, החג נקשר עם עדות המזרח והמרוקאים בפרט אולם כיום נפוץ החג וחוגגים אותו כמעט כולם. שריתה סולטנה מפיקת אירועי חינה ומתמחת בכל הקשור אל הפקת חינה. כיום כמעט ואין אדם שאינו מכיר את המימונה המסורתית שאליה מצטרפים בכירי הממשל, נשיא המדינה ושרי הכנסת, כולם כאחד רוצים להיות יחד באירוע המדובר והמתוקשר. מקור המילה מימונה הוא מהמילה "מיימון" כלומר מזל, הצלחה, שפע, פרנסה טובה וכדומה. יום חגיגת החינה אצל רבים נחשב ליום בו הזוגיות פורחת והפריון גואה על גדותיו. מהלך החגיגה כולל בחובו שולחנות ארוכים עמוסים בכול טוב, החל ממתוקים, ממתקים, מופלטות ושתייה קלה וחריפה. המטרה המרכזית של חגיגות המימונה היא לאחד את כולם לאחר החג ולחדש קשרי חברות וידידות. המקור למנהג זה מגיע עוד ממרוקו העתיקה שבה הדת היהודית הייתה מעורבת מאוד בדת המוסלמית ובימי חג הפסק היה נוצר נתק ( שבועיים של החג שכוללים שבוע חג ועוד שבוע איסרו חג ) ולאחר מיכן על מנת לחדש את הקשרים וכאילו להצהיר שהכול בסדר היו חוגגים את המימונה תוך כדי שיוון מוחלט, הפקת מימונה מכילה אלמנטים רבים שאליהם מוזמנים גם היהודים וגם המוסלמים, אולם בימינו ובישראל אין כך הדברים, הפקת מימונה אמנם הפכה להיות נחלת הכלל אולם ליהודים בני עדות שונות.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות
?